Vacature Programmabegeleider

Programmabegeleider in Zoetermeer

Solliciteren voor "Programmabegeleider regio Zuid-Holland"

Programmabegeleider regio Zuid-Holland

Maak jij het verschil voor jouw toekomst én die van een ander? Dan ben jij misschien wel uitermate geschikt als programmabegeleider bij het COA. Heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel en krijg je energie als geen dag hetzelfde is? En wil je werken aan een veilig onderkomen en toekomstperspectief voor asielzoekers? Wij zijn hard aan het groeien en kunnen jou als nieuwe collega, in bijvoorbeeld Den Haag, Rotterdam, Delft, Zoetermeer of S-Gravendeel, goed gebruiken!

Jouw rol als programmabegeleider

Je voert als programmabegeleider onder andere individuele gesprekken met de bewoners, geeft op maat gemaakte trainingen en organiseert informatiebijeenkomsten. Het is jouw doel om bewoners van een asielzoekerscentrum in hun kracht te zetten, zodat zij zelf aan de slag kunnen - én gaan - met hun toekomst. Hoe we bewoners precies begeleiden, is afhankelijk van de fase van de procedure waar zij in zitten. We stimuleren bewoners om hun dagen op een actieve en betekenisvolle manier in te vullen en deel te nemen aan de maatschappij. 'Activering' noemen we dat. Een actieve dagbesteding stelt de bewoners beter in staat de regie te voeren over hun eigen leven om straks een waardevolle bijdrage aan de maatschappij te kunnen leveren.

Functie-eisen

 • Opleiding : je hebt een hbo-diploma Social Work en/of een onderwijsbevoegdheid.
 • Werkervaring : je hebt kennis van groepsdynamica en kunt trainingen afstemmen op talenten en krachten van bewoners. Je bent bekend met de Sociale Kaart en de '6 domeinen methodiek'.
 • Persoonlijkheid : je legt gemakkelijk contact, ook met andere mensen uit andere culturen.
 • Flexibiliteit : je past plannen aan als de omstandigheden daar aanleiding toe geven en je staat open voor onregelmatige werktijden (tussen 08:00 en 22:00 uur) en gemiddeld 1 weekend in de maand (van 09:00 tot 17:00 uur).
 • VOG : wil je werken bij COA? Dan vragen we een positieve Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en alle collega's leggen de eed of belofte af.

Wij vinden het vooral belangrijk dat je oog hebt voor onze doelgroep. Dus heb je een andere opleiding gevolgd of juist heel andere ervaringen die je graag wil meenemen in je werk als programmabegeleider? Solliciteer dan vooral en laat ons zien waarom jij de programmabegeleider bent die wij nodig hebben.

Wat bieden we jou?

Wij bieden je een diverse en dynamische rol die onmisbaar is bij het COA. Je komt te werken in een omgeving waar je een directe bijdrage levert aan de maatschappij. Bij ons krijg je veel vrijheid voor eigen inbreng en wij waarderen initiatieven die ons werk beter maken. Verder bieden wij jou als programmabegeleider bij het COA:

 • Salaris : minimaal € 3.207,22 en maximaal € 4.117,24 bruto per maand o.b.v. 36 uur (inschaling is op basis van kennis en werkervaring).
 • Dienstverband : 24 - 36 uur per week (in eerste instantie voor 12 maanden, met zicht op vast dienstverband).
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden : o.a. pensioen, vitaliteitsuren, loopbaanbudget en een individueel Keuzebudget van 18% (incl. vakantiegeld en eindejaarsuitkering).
 • Vakantieverlof : 144 uur bij een fulltime dienstverband (plus 26 uur in IKB).
 • Ruimte voor ontwikkeling : wij hechten veel waarde aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling. We bieden daarvoor verschillende mogelijkheden. Denk aan het volgen van een opleiding, waardoor je nog beter kunt functioneren in je huidige functie of kunt doorgroeien.

Waar ga je werken?

Als programmabegeleider werk je op één van onze opvanglocaties in Zuid-Holland. Dit kan een permanent azc zijn of een noodopvang. Je werkt daar in een team met verschillende collega's zoals woonbegeleiders en casemanagers. Het team varieert van 15 tot 40 collega's, afhankelijk van de grootte van het azc. Je start bij een opvanglocatie in bijvoorbeeld Den Haag, Rotterdam, Delft, Zoetermeer of S-Gravendeel. Daar word je ingewerkt door een ervaren collega. Zodra je ingewerkt bent kan je zelfstandig verder op één van de locaties in Zuid-Holland.

Het COA als werkgever

Bij het COA vangen we al sinds 1994 asielzoekers op in opvangcentra. In onze opvangcentra bieden we hen basisvoorzieningen en begeleiding naar hun toekomst in Nederland of daarbuiten. Onze organisatie is altijd in beweging. Meebewegen met de (politieke) realiteit en samen inspelen op kansen zit in onze genen. In ons DNA herken je de kernwaarden Menswaardig, Samen, Open en Resultaatgericht. Diversiteit en inclusie vinden wij belangrijk, daarom bieden wij al onze collega's gelijke kansen.


Solliciteren

Ben jij enthousiast over deze functie? Wacht dan niet langer en solliciteer vandaag nog!
Vragen over de sollicitatieprocedure kun je stellen via . Of neem contact op met via .

Titel: Programmabegeleider regio Zuid-Holland

Nummer: 2696

Locatie: Zuid-Holland

Deadline: -Functie:programmabegeleider
Startdatum:25-02-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:3207 – 4117
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Centraal Orgaan opvang asielzoekers via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Zoetermeerkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de zoetermeerkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Zoetermeer
 2. Programmabegeleider Centraal Orgaan opvang asielzoekers 25-02-2024

Bekijk ook andere vacatures