Vacature Juridisch Adviseur Serviceteam

Juridisch Adviseur Serviceteam in Zoetermeer

date

Juridisch adviseur serviceteam

Team

Vind jij het leuk en uitdagend om ondernemers te adviseren op het gebied van sociaaljuridische en bedrijfseconomische vragen? Ben je op zoek naar een uitdagende baan met veel verantwoordelijkheid? Wil je een bijdrage leveren aan het succes van de Nederlandse technologische industrie? Dan is FME op zoek naar jou.

Bij FME zijn we ambitieus en ondernemend! Nederland is een van de meest innovatieve landen in de wereld. Dat is in belangrijke mate de verdienste van de technologische industrie. FME zet zich in voor deze ondernemers en daar zijn we trots op. Wij willen mét en vóór onze leden het verschil maken op het gebied van internationale innovatiestrategiën en hen ondersteunen om wereldwijd kansen te grijpen en hun potentieel als gamechanger waar te maken bij het oplossen van grote uitdagingen op wereldschaal.

Met een team van 150 gepassioneerde professionals, willen wij iedereen laten ervaren dat technologie de wereld beter maakt. Vanuit groei en inclusie. Onze kracht zit in onze passie en gedrevenheid. We verbinden, vernieuwen en ondernemen.

Het serviceteam van FME is het eerste aanspreekpunt voor onze leden en ondersteunt de leden bij alle ondernemersvraagstukken. Om het serviceteam van FME en onze dienstverlening te versterken zijn we op zoek naar een: jridisch adviseur serviceteam

Wat ga je doen?

Als adviseur Serviceteam werk je samen in een team met vijf collega's en beantwoord je zelf eerstelijns vragen van lidbedrijven over arbeidsrecht en personeelszaken. Daarbij is het van belang dat de relatie met FME als trusted partner verworven wordt dan wel behouden blijft. FME onderhandelt namens de werkgevers met de vakbonden voor de cao Metalektro dus je beantwoordt ook veel vragen over de cao. Waar nodig verwijs je naar collega's of andere dienstverlening. De werkdruk wordt grotendeels bepaald door binnenkomende telefoon en e-mail.

Werkzaamheden:

 • Je bent verantwoordelijk voor het beoordelen van binnenkomende (telefonisch, email) vragen van lid-ondernemingen op impact en achterliggende vraagstelling en het beantwoorden dan wel doorverwijzen van vragen naar collega's. Je bewaakt de opvolging van vragen door derden.
 • Je volgt de ontwikkelingen op de relevante gebieden en je vertaalt deze ontwikkelingen in operationeel hanteerbare antwoorden. Je signaleert en rapporteert over veelvoorkomende vragen en je communiceert hierover in publicaties, mailings of FAQ's op de website.
 • Tevens ben je verantwoordelijk voor het verzorgen van de uit de werkzaamheden voortkomende administratieve werkzaamheden zoals het up-to-date houden van het archiveringssysteem en naslagwerken, het registreren van contacten in het CRM-systeem en het opstellen van rapportages.

Wat bieden wij je?

Een organisatie en team dat groot genoeg is om het verschil te kunnen maken en klein genoeg om iedereen te kennen en te ervaren dat wat jij doet ook echt bijdraagt aan het succes van FME. Het team kent een mooie mix van net afgestudeerde professionals, mediors en medewerkers die met hun staat van dienst de organisatie door en door kennen.
De medewerkers bij FME voelen zich thuis en voelen zich continu uitgedaagd hun talent te benutten en in te zetten. Dit is duidelijk voelbaar binnen onze organisatie, wat maakt dat FME een fijne en uitdagende plek is om te werken.

Daarnaast mag je van ons verwachten

 • Een salaris tussen de € 3.100, - en € 5.300, - Bruto op basis van een fulltime dienstverband, afhankelijk van jouw kennis en ervaring;
 • 27 vakantiedagen en 13 adv-dagen op fulltime basis;
 • Een laptop en mobiele telefoon van FME;
 • Thuiswerkbudget voor de inrichting van de werkplek van max. € 750,- voor 5 jaar;
 • Thuiswerkvergoeding van € 2,15 per dag;
 • Een keuzebudget van € 250,- in 2024, na rato dienstverband, voor bestemde doelen gericht op vitaliteit
 • Mogelijkheid tot scholing/ontwikkeling.

Wie ben jij?

De persoon die wij zoeken is klantvriendelijk en servicegericht, kortom een visitekaartje van FME. Je kunt complexe regelgeving op duidelijke en praktische wijze uitleggen, afgestemd op je gesprekspartner. Verder ben je een teamspeler en heb je overzicht.

Opleiding en ervaring

 • Je beschikt over een relevante en afgeronde opleiding op hbo-/wo- niveau (zoals Personeel & Organisatie, Rechten).
 • Je hebt bij voorkeur al enige ervaring met het adviseren van bedrijven op het gebied van arbeidsvoorwaarden, cao-vraagstukken en arbeids-juridische kwesties.
 • Je bent snel thuis in nieuwe onderwerpen en vind het leuk om nieuwe informatie op te nemen en te verwerken.

Je standplaats is Zoetermeer, maar wij werken gedeeltelijk vanuit huis.

Belangstelling?

Neem voor meer informatie contact op met , , via j . Wil je solliciteren? Stuur je motivatie met CV voor 15 maart naar .

Aquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Neem contact op

 • Stuur een e-mail
https://www.linkedin.com/company/fme https://twitter.com/fme_nl

Functie:juridisch adviseur serviceteam
Startdatum:03-03-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Tijdelijk
Salaris:3100 – 5300
Uren per week:32 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met FME via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Zoetermeerkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de zoetermeerkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Zoetermeer
 2. Juridisch Adviseur Serviceteam FME 03-03-2024

Bekijk ook andere vacatures