Vacature Adviseur

Adviseur in Zoetermeer

date

Belangenbehartiger Digitalisering en Cybersecurity

Team

Wil jij opkomen voor de belangen van de technologische industrie die oplossingen biedt voor grote maatschappelijke vraagstukken? Ben jij een ervaren adviseur op het gebied van digitalisering en cybersecurity en weet je de ontwikkelingen op deze thema's te vertalen naar beleidsstandpunten en optimale belangenbehartiging voor onze leden? Ben je verder innovatief, verbindend en ondernemend? Dan is FME op zoek naar jou!

Bij FME zijn we ambitieus en ondernemend! Nederland is een van de meest innovatieve landen in de wereld. Dat is in belangrijke mate de verdienste van de technologische industrie. FME zet zich in voor deze ondernemers en daar zijn we trots op. Wij willen mét en vóór onze leden het verschil maken op het gebied van innovaties, verduurzaming en veranderingen op de arbeidsmarkt.

Met een team van 150 gepassioneerde professionals, willen wij iedereen laten ervaren dat technologie de wereld beter maakt. Onze kracht zit in onze passie en gedrevenheid. We verbinden, vernieuwen en ondernemen.

Om ons team te versterken zijn we op zoek naar een: Belangenbehartiger Digitalisering en Cybersecurity.

De functie

Als belangenbehartiger Digitalisering en Cybersecurity ben je in staat om zowel inhoudelijk als procesmatig beleids- en belangenbehartigingstrajecten, programma's en projecten op te zetten. Je draagt bij aan de strategische beïnvloeding van de positie van de technologische industrie. Je bent regisseur en uitvoerder tegelijk. Dit doe je op verschillende onderwerpen die van belang zijn voor de technologische industrie, maar in het bijzonder op digitalisering en cybersecurity. Dit doe je altijd in verbinding met de 2.200 leden van FME die het start- en eindpunt vormen van het werk dat we binnen de afdeling Industriebeleid doen. Ook met FME-collega's in andere teams werk je veel samen, denk aan het programma Smart Industry of onze regionale business developers.

Als professionele belangenbehartiger vertaal je relevante nationale en internationale ontwikkelingen, waaronder wet- en regelgeving, naar concrete activiteiten. Je kunt goed en makkelijk schrijven en weet je boodschap krachtig en bondig over te brengen. Je zorgt voor een uitstekend netwerk met politici en relevante stakeholders en smeedt vernieuwende coalities. Je speelt proactief en strategisch in op politieke besluitvorming. Je hebt zicht op trends, veranderingen in de maatschappij en publieke opinie, die je vertaalt naar de FME-belangenbehartigingsstrategie. Je hebt het vermogen om uiteenlopende kennisgebieden snel te ontsluiten en belangen effectief samen te brengen van issues en thema's.

Wat bieden wij je?

Een organisatie en team dat groot genoeg is om het verschil te kunnen maken en klein genoeg om iedereen te kennen en te ervaren dat wat jij doet ook echt bijdraagt aan het succes van FME. Het team is enthousiast en gedreven en kent een mooie mix van net afgestudeerde professionals, mediors en medewerkers die met hun staat van dienst de organisatie door en door kennen.
De medewerkers bij FME voelen zich thuis en voelen zich continu uitgedaagd hun talent te benutten en in te zetten. Dit is duidelijk voelbaar binnen onze organisatie, wat maakt dat FME een fijne en uitdagende plek is om te werken.

Daarnaast mag je van ons verwachten:

 • Een salaris tussen de € 5.000, - en € 7.400, - bruto op basis van een fulltime dienstverband, afhankelijk van jouw kennis en ervaring;
 • 27 vakantiedagen en 13 adv-dagen op fulltime basis;
 • Een laptop en mobiele telefoon van FME;
 • Thuiswerkbudget voor de inrichting van de werkplek van max. € 750,- voor 5 jaar;
 • Thuiswerkvergoeding van € 2,15 per dag;
 • Een keuzebudget van € 250 in 2024, na rato dienstverband, voor bestemde doelen gericht op vitaliteit en
 • Ruime mogelijkheid tot ontwikkeling en het volgen van opleidingen

Wie ben jij?

Wij zijn op zoek naar een energieke belangenbehartiger met uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als verbaal. Je bent een goede verbinder en hebt gevoel voor politieke verhoudingen. Je bent flexibel en werkt makkelijk samen in wisselende samenstellingen. Verbinden, vernieuwen en ondernemen zijn kernwaarden die je onderschrijft.

Functie eisen

 • Je hebt een afgeronde hbo-/wo- opleiding en beschikt over minimaal 10 jaar relevante werkervaring
 • Je hebt kennis van de thema's digitalisering en cybersecurity.
 • Je hebt kennis van politieke en bestuurlijke besluitvormingsprocessen.
 • Je hebt kennis van of affiniteit met de technologische industrie.
 • Je hebt een proactieve houding en een hands-on mentaliteit.
 • Je hebt een uitgebreid en relevant netwerk en je bent in staat dit uit te bouwen.
 • Je weet prioriteiten te stellen en om te gaan met deadlines.
 • Je bent een teamspeler en kunt goed samenwerken met medewerkers uit verschillende disciplines.

Belangstelling?

Stuur je CV met motivatie voor 15 maart naar , , . Ook voor vragen kun je bij terecht.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 • Link is gekopieerd naar klembord

Neem contact op

 • Stuur een e-mail
https://www.linkedin.com/company/fme https://twitter.com/fme_nl

Functie:adviseur
Startdatum:25-02-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Tijdelijk
Salaris:5000 – 7400
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met FME via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Zoetermeerkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de zoetermeerkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Zoetermeer
 2. Adviseur FME 25-02-2024

Bekijk ook andere vacatures